Parkering på universitetet

Avgift for alle studenter, ansatte og besøkende

Hele campus Breivika, ved UiT Norges arktiske universitet, er avgiftsbelagt område.

På universitetsområdet er det cirka 950 parkeringsplasser. Det er parkering forbudt utenfor viste plasser på hele området. All parkering utenfor viste plasser kan bli ilagt kontrollsanksjon eller gebyr og kjøretøyet kan taues bort på eiers regning.

Studenter og ansatte

Nye brukere må registrere seg på Din parkeringsprofil (parkering.uit.no), og laste ned Tromsø parkerings app og opprette bruker der, for å kunne benytte parkeringsordningen.

Rundt 750 parkeringsplasser er reservert for ansatte og studenter. Man må registrere sitt kjøretøy på Din parkeringsprofil for å kunne parkere på fordelsparkeringen. Betaling skjer ved hjelp av en app eller på nettet. Sonenummeret for disse plassene er 8757.

Vær obs på at det kan ta noen timer fra du har registrert deg på Din parkeringsprofil før du kan benytte fordelsparkeringen ved appsone 8757.

Mellom klokka 7 og 17 er prisen på fordelsparkeringen for studenter og ansatte 5 kroner/timen. I dette tidsrommet kan bare studenter og ansatte som har oppdatert sin informasjon i Din parkeringsprofil benytte disse plassene. Utenom dette tidsrommet kan alle parkere på disse plassene, men det er ikke tillatt for noen å parkere på natta (23-06). Hvis du har behov for å parkere på natta, benytt plasser for gjesteparkering.

Besøkende

For besøkende finnes det rundt 200 ordinære parkeringsplasser. Disse ligger ved Øvre Lysthus og ovenfor Administrasjonsbygget. Avgift betales enten på automat eller med en app. Sonenummeret for besøksplassene er 8749.

Mellom klokka 7 og 17 er prisen på besøksparkeringen 25 kroner/timen. Resten av døgnet er det gratis parkering. På besøksplassene kan også bilen stå over natta (23-07).

Kart over universitetsområdet

P-plasser UiT

 

 

 

 

 

 

 

P-plasser for forflytningshemmede

Kjøretøy med p-bevis for forflytningshemmede utstedt av kommunen parkerer gratis på skiltede plasser for forflytningshemmede.

El-bil

Ansatte og studenter som har registrert sin el-bil (registreringsnummer EL xxxxx) i Din parkeringsprofil parkerer gratis på alle plassene med fordelsparkering for studenter og ansatte.

På ladestasjoner må det betales for å lade.

MC, moped og scooter

  • Gratis parkering kun på skiltede MC-plasser.
  • MC-plasser er kun for MC, moped og scooter med to hjul
  • Trenger ikke å registrere seg i Din parkeringsprofil for å parkere på skiltede MC-plasser.
  • Kan parkere på vanlig avgiftsbelagt p-plass, men må her betale avgift. For å benytte fordelsparkering for studenter og ansatte må registreringsnummeret være registrert i Din parkeringsprofil

ATV

ATV, motorsykler med fire hjul kan kun parkere på vanlig parkeringsplass for bil. Har ikke anledning til å bruke plasser reservert for MC. Parkeringsregler og priser er de samme som for bil både på de ordinære parkeringsplassene og på fordelsparkeringsplassene for studenter og ansatte. Bare studenter og ansatte som har oppdatert informasjonen i Din parkeringsprofil kan parkere ATV på fordelsparkeringsplassene for studenter og ansatte.

 

Les mer om parkeringsordningen på UiTs nettsider.

 

Copyright Tromsø parkering AS